FAQ – Veel gestelde vragen

Het belangrijkste verschil tussen shortlease en reguliere of longterm autolease is de termijn van de leaseovereenkomst. Bij shortlease wordt een leasecontract al na 1 maand flexibel, oftewel kosteloos opzegbaar. Bij normale autolease zit u aan een langlopend contract (3-4-5 jaar) vast en dient u bij eerdere beëindiging een fikse boete te betalen. Hierdoor is shortlease een verstandige keuze als u voor korte tijd – 1 maand tot 2 jaar – een lease auto nodig heeft. Doordat u zowel de looptijd van het contract als ook het aantal kilometers kunt kiezen, heeft u altijd de shortlease overeenkomst die het beste bij uw situatie past.

In principe voor alle bedrijven, profit en non-profit. Shortlease geeft u namelijk flexibele mobiliteit. Interessant voor bedrijven die geen langlopende leasecontracten willen afsluiten in het huidig economisch klimaat. Shortlease is ook ideaal voor startende ondernemingen, zzp’ers en organisaties die projectmatig te werk gaan. Of als invulling bij een proefperiode van een nieuwe medewerker of een auto die in bestelling staat.

Ja, bepaalde branches zijn uitgesloten. Voor een beperkt aantal gelden aanvullende voorwaarden.

Wij bieden in principe alleen leasing aan voor organisaties die een inschrijving van de Kamer van Koophandel kunnen overleggen. Particulieren zijn wij uiteraard graag van dienst.

Kijk hiervoor op www.inqar-admelissant.nl

Wij vragen een kopie uittreksel Kamer van Koophandel (niet ouder dan 1 week) en een kopie legitimatie van de tekeningsbevoegde persoon. Deze moet corresponderen met de gegevens bij de Kamer van Koophandel. Tevens dient er een overeenkomst getekend te worden voor automatisch incasso en dient er voor de startdatum een borgstelling (ter hoogte van een maandtermijn) en 1e termijn te worden voldaan. Nadat dit is voldaan geregeld en de berijder is gecheckt op bezit van een geldig rijbewijs gaan wij over tot levering van de auto.

Het shortleasecontract wordt voor minimaal 2 maanden afgesloten. Bij 3 maanden en langer berekenen wij geen kosten voor het brengen en weer ophalen van het voertuig op elke gewenste locatie in heel Nederland.

Hoe langer u een shortleaseovereenkomst aangaat, hoe voordeliger de prijs!

Het overeengekomen maandbedrag is het bedrag dat u betaald per maand voor de aangegeven periode en kilometers. Inbegrepen in dit bedrag zijn:

◦Verzekering voor schade aan derden + voertuig
◦Houderschapsbelasting
◦Inzittende(n)verzekering
◦Regulier onderhoud en normale bandenslijtage
◦24-uurs alarmservice
◦Vervangend vervoer bij reparatie en/of onderhoud na 24 uur

Ja, er geldt altijd een eigen risico. Deze bedraagt € 500,- voor de personenauto’s en € 750,- voor bedrijfswagens. Tevens geldt er bij zogeheten bovenhoofdse schade een eigen risico volgens de zakelijke BOVAG Huurvoorwaarden.

Pas als de schade volledig bij de tegenpartij verhaalbaar blijkt te zijn, vervalt het eigen risico op moment dat de verzekeraar heeft uitgekeerd.

Naar alle landen binnen de Benelux. Voor alle landen daarbuiten dient nadrukkelijk vooraf toestemming te worden gevraagd. In de meeste gevallen niet omdat het niet kan, maar omdat we graag op de hoogte zijn van waar onze auto’s zich bevinden en er regelmatig ook in een specifiek land aanvullende voorwaarden gelden. Voorwaarden waarvan we u vooraf op de hoogte moeten of willen stellen en/of waarvoor we de auto moeten prepareren.

U reserveert bij ons altijd een voertuig in een klasse maar uiteraard zijn we gaarne bereid deze zo goed als mogelijk te laten aansluiten op uw wensen en voorkeuren qua merk, type en uitrustingsniveau. Bij langer lopende contracten kunnen we rekening houden met meerdere wensen.

In deze keuze zijn een aantal variabelen van belang. Denkt u hierbij aan het aantal te rijden kilometers, het type auto en de prijs van de brandstof. Graag gaan wij u voor in het bepalen van wat de verstandigste keuze is.

U kunt ook kijken op www.benzineofdiesel.nl

In principe kunt u binnen 24 uur (buiten weekend om) over een auto beschikken. Dit uiteraard onder voorbehoud van acceptatie, de beschikbaarheid van de auto alsmede het voldoen van de borgstelling en vooruitbetaling van het eerste leasetermijn.

Wij leveren de auto’s – indien gewenst – bij u voor de deur af. Dit kan in overleg 7 dagen in de week. Ook op privéadressen. Uiteraard brengen en halen wij de auto’s ook buiten Brabant.

Wisselen kan altijd. Dat is het grote voordeel van shortlease. Uw huidige contract met bijbehorende afspraken stopt en er wordt weer een nieuw contract aangemaakt met nieuwe afspraken.

Dat kan. Het shortlease contact is na 2 maanden per dag en kosteloos opzegbaar.

Dat kan altijd. Wij zouden dit wel graag bijtijds van u willen horen zodat wij hier rekening mee kunnen houden in onze planning en het contract mogelijk ook prijstechnisch kan worden aangescherpt.

Aanvullend op de leaseauto kunnen wij een tankpas, winterbanden, een navigatiesysteem en een bluetooth verbinding (indien niet standaard in de auto aanwezig) voor uw mobiele telefoon in de auto verzorgen. Tevens kunnen wij zorgen dat de auto in uw huisstijl wordt gebracht. Vraagt u gerust naar de voorwaarden en prijzen.

Er wordt vooraf gefactureerd en betaling gaat d.m.v. automatische incasso. De factuur kunt u zowel per post als digitaal ontvangen.

De bekeuring of beschikking wordt in 1e instantie naar ons gestuurd. Deze wordt door ons aan u doorbelast met een verhoging van € 10 administratiekosten.

Een persoonlijke ongevallen Inzittenden verzekering zit standaard bij elke shortleaseauto.

Er wordt een administratie fee van € 25 doorbelast bij schadegevallen.

Voor het niet met een volle tank wordt ingeleverd dan wordt er een fee van € 10 doorberekend voor het aftanken.

Als berijder bent u zelf verantwoordelijk voor regelmatige controle of het laten controleren van het oliepeil, de bandenspanning en het niveau van de rem- en koelvloeistof. Vul deze indien nodig bij.

Auto rijden en milieu hebben veel met elkaar te maken. Het rijgedrag heeft een grote invloed op met name het brandstofverbruik en uiteindelijk de kosten en onze omgeving. Daarom een paar tips.

  • Rij rustig weg en schakel zo snel mogelijk naar een hogere versnelling;
  • Moet u snelheid minderen, laat dan uw gas los en laat de auto zo lang mogelijk in de versnelling uitrollen;
  • Rij zo veel mogelijk op gelijke snelheid, gebruik wanneer mogelijk en toegestaan de cruise-control;
  • Ga zuinig om met energie-vreters zoals airco en dakkoffers;

Allereerst is het de bedoeling absoluut niet te gaan rijden om motorschade te voorkomen. Uiteraard word je door ons geholpen, echter alle kosten die hier uit voortkomen worden aan je doorberekend, omdat dit niet onder een extra verzekering valt.

Wanneer u nog vragen of opmerkingen heeft dan staan wij altijd voor u klaar. U kunt ons bereiken op 013-5431564 of op info@shortleasetilburg.nl